اخبار اقتصادی
چاپ00011:13 - 1397/10/09

بحران در تامین اجتماعی یعنی تزریق یاس به جامعه؛

بودجه ۹۸ کارگران را لگدکوب کرد/بحران در تامین اجتماعی به معنای افزایش فقر است

اکبر شوکت گفت: دولت بدهی‌های جاری سالیانه خود به سازمان تامین اجتماعی را که حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان است، پرداخت نکرده است. در لایحه بودجه ۹۸ بدهی‌های دولت به این سازمان دیده نشده و این درحالی‌ست که مجموع بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش کارگر آنلاین ، اکبر شوکت (فعال کارگری و عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی) با اشاره به اینکه در لایحه بودجه ۹۸ بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی دیده نشده و این لایحه کارگران را لگدکوب کرده، اظهار داشت: طبق بند ۲ الحاقی تبصره ۵ لایحه بودجه ۹۷ که نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کرده بودند، دولت از مجموع بدهی‌های ۱۸۰ هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی، ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت بدهی‌هایش به تامین اجتماعی در نظر بگیرد. نه تنها این مساله محقق نشد، بلکه در لایحه بودجه ۹۸ تنها به مانده مربوط به بند الحاقی۲ تبصره ۵ قانون قانون بودجه ۹۷ اشاره کرده است. یعنی عملاً پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی لحاظ نشده است.

وی افزود: متاسفانه دولت حتی همان بدهی‌های جاری سالیانه خود که حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان است را پرداخت نکرده است. در لایحه بودجه ۹۸ حتی ندیده‌ایم که بدهی سالیانه جاری دولت نیز لحاظ شود.

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه وضعیت سازمان تامین اجتماعی بسیار بحرانی است، بیان کرد: هزینه‌های درمان این سازمان در سال ۹۷ به ۲۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. در عین حال طرح تحول سلامت ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه بر دوش سازمان تامین اجتماعی گذاشته است.

شوکت با بیان اینکه از ابتدای دولت آقای روحانی با به اجرا درآوردن طرح‌های ناپخته نه تنها دستی از سازمان تامین اجتماعی گرفته نشده، بلکه به این سازمان ضربه نیز وارد شد، گفت: متاسفانه دولت آقای روحانی کاملا غیرکارگری است؛ علیرغم اینکه وزرای کار و رئیس سازمان تامین اجتماعی برای بهبود وضعیت کارگران تلاش می‌کنند، لایحه بودجه ۹۸ ادامه بی‌توجهی دولت به کارگران و سازمان تامین اجتماعی است.

او ادامه داد: برخی از وزرا در هیئت وزیران نفوذ ویژه‌ای بر آقای روحانی دارند؛ مثل آقای قاضی‌زاده هاشمی و دیگر وزرایی که بیشتر سمت و سوی به اصطلاح کارفرمایی دارند. البته ما می‌گوییم اقدام علیه کارگران در درازمدت به ضرر کارفرمایان نیز هست.

کسری بودجه تامین اجتماعی تا آخر امسال ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است

عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه علیرغم تاکید برنامه پنج ساله ششم باید تسویه شود، بیان کرد: قرار بود دولت منطقه آزاد مکران را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کند که محقق نشد.

وی افزود: متاسفانه شورای نگهبان سال گذشته نیز بی‌توجهی کرده و نسبت به واریز منابع درمان به خزانه دولت طبق بند «و» تبصره ۷ لایحه بودجه ۹۷ که حق الناس است، واکنشی نداشت. این مساله در لایحه بودجه ۹۸ نیز به دلیل حق‌الناس بودن، مخالف شرع اسلام و  باتوجه به اصل ۵۳ قانون اساسی که درآمدهای دولت را به عنوان منابع خزانه در نظر گرفته، خلاف قانون اساسی است.

شوکت خاطرنشان کرد: هیچ بعید نیست مجلس شورای اسلامی و کمیسیون بهداشت و درمان نیز با طرح‌ها و پیشنهاداتی که دارند همگام با دولت ضربات دیگری به سازمان تامین اجتماعی وارد کنند.

این فعال کارگری با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی تا آخر امسال حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارد تا بتواند مطالبات بازنشستگان را پرداخت کند، گفت: در ۳ ماه آینده که سازمان باید عیدی بازنشستگان را نیز پرداخت کند، کسری بودجه دارد. به جای اینکه به سازمان تامین اجتماعی کمک کنند، به آن ضربه می‌زنند.

۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه بی‌ثمر طرح تحول سلامت برای سازمان تامین اجتماعی

این عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: سال آینده شاید بتوان با حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان بحران تامین اجتماعی را حل کرد اما اگر همین اقدام صورت نگیرد سال بعد رقمی که باید برای عبور از بحران در سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود، بسیار بیشتر خواهد بود و نهایتا به به نقطه لاینحل می‌رسد.

شوکت با بیان اینکه دولت باید طرح بیهوده و بی‌ثمر «طرح تحول سلامت» را کارشناسی کرده و افزایش ناگهانی تعرفه‌های جراحی و هتلینگ بیمارستان که بدون هیچ دلیلی اتفاق افتاد؛ حذف کنند، گفت: همین مساله ۱۰ هزار میلیارد تومان از بار مالی‌ای که بر دوش تامین اجتماعی است، کم می‌کند.

او ادامه داد: دولت بالاخره باید فکری اساسی برای پرداخت مطالباتش کند. چیزهایی که ما به دولت پیشنهاد کردیم، بار مالی آن چنانی برای دولت ندارد. منطقه آزاد مکران بدون استفاده افتاده و فردا روز لابد به آقازاده‌ها واگذار می‌شود.

این فعال کارگری شرکت‌ها و معادن سودده را می‌توان به سازمان تامین اجتماعی واگذار کرد، گفت: با این‌حال این واحدهای تولیدی به کسانی واگذار می‌شوند که امروز شاهد تعطیلی و بحرانی شدن یکی به یک این واحدها هستیم.

وی افزود: بارها ما درخواست جلسه کارشناسی با حضور رئیس جمهور برای بیان مشکلاتمان داشته باشیم تا به راهکارهایی برای حل مشکلات تامین اجتماعی برسیم که متاسفانه محقق نشده است.

بحران در تامین اجتماعی یعنی تزریق یاس به جامعه

شوکت با بیان اینکه گسترش یاس و ناامیدی در بین کارگران و بازنشستگان نتیجه بحران‌ها و مشکلات سازمان تامین اجتماعی است، تاکید کرد: منابع تامین اجتماعی نه پول نفت است و نه متعلق به بیت‌المال، بلکه حاصل زحمات کارگران است.

وی افزود: تقویت صندوق‌های بازنشستگی یکی از معیارهای رفاه در جامعه است. بحران در سازمان تامین اجتماعی به معنای افزایش فشار فقر در جامعه خواهد بود. رفاه خوب در حوزه تامین اجتماعی و ارزان بودن درمان ازجمله مولفه‌های مهم کشورها به لحاظ امید به زندگی است.

این فعال کارگری در پایان تصریح کرد: بحران بیشتر در سازمان تامین اجتماعی منجر به اعتراضات گسترده اجتماعی می‌شود که کنترل و مدیریت آن بسیار سخت خواهد بود.

منبع : ایلنا

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران